pühapäev, 14. aprill 2013

MANGOTORT

Vaja läheb:
* 200 g purustatud küpsiseid
* 80 g sulatatud võid
mangotäidisele:
* 500 g püreestatud mangot (nt East End Alphonso Mango Pulp)
* 250 g maitsestamata jogurtit
* 1 sidruni mahl
* 8 lehte želatiini
Sel korral panin lisaks veel mango konservi.

Valmistamine:
Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale.
Pane želatiinilehed külma vette ligunema 5-10 minutiks. Sega suures kausis mangopüree ja  mangotükid (konserv) ja jogurt. Kuumuta sidrunimahl väikses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka, kuni need lahustuvad. Nirista  želatiinisegu peene joana mango-jogurtisegu hulka ning vala segu küpsisepurupõhjale ning pane kook külmkappi (vähemalt 4 tunniks, parem järgmise päevani) tarretuma.


Allikas: pisut mugandatud kujul Nami-namist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar