Vaja läheb:
põhi:
100 g sulatatud võid
2 muna
1/2 kl suhkrut
1 kl jahu
kardemoni
näpuga meresoola
täidis:
1 kg tükeldatud õunu
1/2 kl tumedamat roossuhkrut
1-2 tl kaneeli
kate:
150 g sulatatud võid
3 muna
1/2 kl suhkrut
vanilli
Valmistamine:
Põhjaks vahusta munad suhkruga, lisa sulavõi ja jahu, kalla lahtikäivasse määritud koogivormi (läbimõõt u 23 cm).
Täidiseks sega tükeldatud õunad läbi suhkru-kaneeli seguga, kalla ühtlaselt põhjale. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit.
Sel ajal vahusta katteks eraldi munavalged ja - kollased, sega kollase sisse sulavõi (mitte liiga kuum!), nõrista see ettevaatlikud valgesse munavahtu ja kõige lisaks lisa natukene vanilli. Kalla segu koogile ja pane veel 5-7 minutiks ahju või kuni kook saab kuldpruuniks.
Lase enne serveerimist vähemalt tund jahtuda ja taheneda.
Allikas: Kingitud maitsed (Evelin Ilves)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar