Vaja läheb:
põhi:
130 g võid
0,75 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl munakollane
50 g tumedat šokolaadi
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
täidis:
1 kg kohupiima
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 sl jahu
4 muna
250 g hapukoort
150 g tumedat šokolaadi
kaunistuseks:
maasikad šokolaadis
Valmistamine:
Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa munakollane ja sulatatud šokolaad. Jätka vahustamist ja lisa jahu-soolasegu. Määri tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180kraadises ahjus 15 minutit.
Täidise jaoks sega kohupiim, suhkur, vanillisuhkur, jahu, munad ja hapukoor ühtlaseks massiks. Tõsta 1/3 segust teise kaussi ja sega hulka sulatatud šokolaad. Sega ühtlaseks. Vala hele segu vormi ja kalla tume segu peale. Tõsta kahvliga kaks tihti segamini. Küpseta 175kraadises ahjus üks tund. Jahuta avatud uksega ahjus samuti üks tund. Hoia kooki enne serveerimist külmkapis vähemalt viis tundi või kogu öö. Kaunista sulatatud šokolaadiga ja maasikatega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar