esmaspäev, 14. mai 2012

HAUGIKOOK TATARI KASTMEGA

Vaja läheb haugikoogimassile:
600 g haugifileed
3 väikest sibulat
3 spl võid
150 g riivsaia
180 g vahukoort
3 muna
soola, tilli, valget pipart

Tatari kastmele:
1 keskmine hakitud punane sibul
1 keskmine kuubikuteks lõigatud hapukurk
2 spl kappareid
1 keedetud muna
1 spl hakitud tilli või peterselli
2 spl hakitud murulauku või karulauku
1 tl sidrunimahla
vajadusel soola ja pipart.

Majonees neile, kes tahavad ise proovida majoneesi teha. Meie kasutamise maitsestamata jogurtit.
Majonees:
1 munakollane
1 spl Põltsamaa kanget sinepit
1/3 tl soola
1/2 tl suhkrut
1 tl valge veini äädikat
225 g viinamarjaseemneõli või rapsiõli

Valmistamine:
Valmista kaste enne kotlettide tegemist. On hea, kui see seisab vähemalt tunni külmkapis. Sega või mikserda vähemalt minut aega omavahel hästi läbi munakollane, sool, suhkur, sinep ja valge veini äädikas. Seejärel lisa vähehaaval õli, samal ajal pidevalt segades, kuni saavutad pehme kreemja konsistentsiga majoneesi.
Keeda muna kõvaks (u 10 min). Senikaua haki punane sibul ja hapukurk kuubikuteks. Haki petersell/till ja murulauk/karulauk. Kui muna on jahtunud, eralda munavalge ja kollane ning haki eraldi. Lisa kõik hakitud asjad majoneesile, lisa kapparid ning maitsesta soola, musta pipraga ja sidrunimahlaga.

Lase haugifilee läbi hakklihamasina. Lõika sibul väikesteks kuubikuteks ja hauta võiga pehmeks. Lase jahtuda. Sega omavahel hoolikalt riivsai, koor ja muna. Lase paar minutit seista, et koor imenduks riivsaia. Lisa haugi hakklihale hakitud tilli ja maitseained. Vormi massist kotletid ja paneeri neid kergelt mõlemalt poolt riivasaias. Prae oliiviõlis kuldpruuniks ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 12-14 minutit.

Serveeri haugikook koos Tatari kastme ja väikese rohelise salatiga.

Allikas: Hooaeg, kevad 2011

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar