Vaja läheb:
4 dl jahu
2 sl suhkrut
150 g võid
2-3 sl vett
Täidisele:
500 g rabarberivarsi
1,5 dl suhkrut
1 tl kaneeli
100 g martsipani
Kattele:
300 g hapukoort
2 muna
0,5 dl suhkrut
Valmistamine:
Muretaigna valmistamiseks lisa kuivainetele külmad võitükid ja näpi need
jahuga sõmeraks massiks. Lõpu poole lisa külm vesi ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks. Suru u 24 cm-se lahtikäiva koogivormi
põhja ja äärtele ning aseta pooleks tunniks külmkappi.
Küpseta 200-kraadises
ahjus 10 minutit.
Rabarber puhasta ning lõika väikesteks tükkideks, sega suhkruga ning jäta u 20 minutiks seisma. Kalla eraldunud vedelik ära ja vala rabarberitükid
eelküpsetatud põhjale, raputa peale kaneeli. Murenda peale martsipanitükid ning
vala peale omavahel kokkusegatud katteained.
Küpseta 180 kraadi juures 50
minutit.
Enne söömist lase jahtuda.
Allikas: Perenaine
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar