neljapäev, 7. juuni 2012

RABARBERI-MARTSIPANI KOOK

Vaja läheb:
4 dl jahu
2 sl suhkrut
150 g võid
2-3 sl vett

Täidisele:
500 g rabarberivarsi
1,5 dl suhkrut
1 tl kaneeli
100 g martsipani

Kattele:
300 g hapukoort
2 muna
0,5 dl suhkrut

Valmistamine:

Muretaigna valmistamiseks lisa kuivainetele külmad võitükid ja näpi need jahuga sõmeraks massiks. Lõpu poole lisa külm vesi ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks. Suru u 24 cm-se lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ning aseta pooleks tunniks külmkappi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Rabarber puhasta ning lõika väikesteks tükkideks, sega suhkruga ning jäta u 20 minutiks seisma. Kalla eraldunud vedelik ära ja vala rabarberitükid eelküpsetatud põhjale, raputa peale kaneeli. Murenda peale martsipanitükid ning vala peale omavahel kokkusegatud katteained.
Küpseta 180 kraadi juures 50 minutit.
Enne söömist lase jahtuda.

Allikas: Perenaine

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar