kolmapäev, 11. aprill 2012

VIRSIKU-KOHUPIIMAKOOK

Vaja läheb:
Põhi:
100 g toasooja võid
85 g (1 dl) suhkrut
1 suur muna
180 g nisujahu
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
800 g konserveeritud virsikuid
500 g kohupiima
200 g hapukoort
2 suurt muna
85 g (1 dl) suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Valmistamine:
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained. Suru tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm vormi põhja ja äärtele (umbes 3 cm kõrguselt). Pane tainaga vooderdatud vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Sega kohupiim ja hapukoor, lisa munad, suhkur ja vanillsuhkur. Klopi segu mikseriga ühtlaseks ning vala segu tainale.
Nõruta virsikud ja tõsta kohupiimasegule, kumer pool üleval. 



Küpseta 175-kraadises ahjus 60 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne ja täidis hüübinud.


Allikas: Nami-nami 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar