Vaja läheb:
koogipõhi:
130 g digestiivküpsiseid (või piparkooke)
40 g võid
1 spl fariinsuhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
juustukoogi täidis:
600 g toorjuustu
250 g 20% hapukoort
100 g tuhksuhkrut
2 tk vaniljekauna
6 g lehtželatiini
Valmistamine:
purusta küpsised ja sega fariinsuhkru, ingveri ja võiga hästi läbi ning suru koogivormi põhja ühtlaseks massiks. Leota želatiin külmas vees, vahusta mikseriga toorjuustu ja hapukoort 3-4 min, kuni nad on kergelt vahus. Lõika vaniljekaunad pikkupidi katki ja eralda seemned ning lisa koos tuhksuhkruga juustumassile ja vahusta veel. Kui želatiin on sulanud, pane see väiksesse potti, lisa paar lusikat vett ja kuumuta, kuni see on sulanud. Seejärel lisa see toorjuustusegule, sega korralikult läbi, vala segu koogipõhjale ja pane vähemalt paariks tunniks külma.
Serveeri maasika toormoosiga.
Allikas: ajakiri Hooaeg kevad/2011
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar