"Untsu läinud Pavlova" - peamiseks põhjuseks munavalgete vahustamise ajal katki läinud mikser. Beseevaht ei tulnud nii kohev ja läikiv. Kuna lapsel oli sünnipäev siis ikkagi üritasin beseevahust mingi koogi teha.
Lõppkokkuvõttes tuli päris maitsev kook aga mitte Pavlova :-)
Vaja läheb: beseepõhi - 8 toasooja suur munavalget; 0,5 tl soola; 400 g suhkrut; 4 tl maisi- või kartulitärklist; 1 tl vanilliekstrakti või - suhkrut; 2 tl valge veini äädikat või sidrunimahla.
Serveerimiseks - 2 dl 35% rõõska koort; 200 g kreemjat kohupiima; 1 tl vanilliekstrakti või - suhkrut; 3 sl suhkrut; 400 g maasikaid.
Valmistamine: Kuumuta ahi 160-kraadini. Joonista küpetuspaberile 28 cm rõngas, tõsta see ahjuplaadile.
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.
Tõsta munavalgevaht küpetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii, et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis). Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning kohe alanda ahju kuumust 110-kraadini. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele alusele. Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega kohupiimakreemi ja vanilliseemnete või - ekstraktiga ühtlaseks. Tõsta kohupiimakreem Pavlova keskele süvendisse. Kaunistamiseks kasuta viiludeks lõigatud maasikaid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar