esmaspäev, 4. aprill 2011

Ahjuvirsikud kaerahelbekattega

Vaja läheb: 2 virsikut; 3 sl võid; 2 tl tumedat muscovado suhkrut; 1 apelsini värskelt pressitud mahl; 2 sl tumedat suhkrusiirupit; 4 sl kaerahelbeid; 1 tl jahvatatud kaneeli või 0,5 tl kardemoni.

Valmistamine: Poolita virsikud ja eemalda kivi. Määri virsiku lõikepinad võiga ja aseta ahjuplaadile. Raputa peale suhkur ja piserda üle apelsinimahlaga. Küpseta 200-kraadises ahjus u 25 minutit. Kuumuta väikses potis või, lisa tume suhkrusiirup, kaerahelbed ja kaneel või kardemon. Sega ühtlaseks massiks. Tõsta kaerahelbemass virsikutele ja küpseta veel u 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar