laupäev, 2. aprill 2011

Jõhvika-toorjuustukook

Vaja läheb:
põhi:

100 toasooja võid

85 g suhkrut

1 suur muna

180 g nisujahu

0,5 tl küpetuspulbrit

noaotsatäis soola


täidis:

600g maitsestamata toorjuustu

100 g suhkrut

3 suurt muna

1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

poole apelsini riivitud koor


peale:

100 g jõhvikaid (orginaalis pohlad)


Valmistamine:

vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja oamvahel segatud kuivained. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele (umbes 3 sm kõrguselt). Pane tainaga vooderdatud vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise valmistamiseks sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikeriga. Vala täidis koogipõhjale, puista peale puhastatud jõhvikad.


Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.


Võta kook ahjust välja ja lase enne serveerimist täielikult jahtuda, soovitavalt järgmise päevani.


2 kommentaari:

  1. Niisiis, jõhvika- toorjuustukook,jõhvikane oli see kook kohe kindlasti, minu jaoks isegi liiga hapu. Muidu päris maitsev, kuigi põhi oleks võinud olla naaatukene õhem, tundus kuidagi kuivavõitu. Aga ära koogitüki sõin ja ellu jäin, ühesõnaga positiivne lõpp. Rõõmsat katsetamist ja küpsetamist kokale!

    VastaKustuta