laupäev, 2. aprill 2011

Kanarullid ja feta-köögiviljakaste

Kanarullid
Vaja läheb:

400 g kanafileed paar keedetud porgandit

paar hapukurki

natukene karrit ja muid maitseaineid

250 mln kuiva veini

oliiviõli

Valmistamine:

Lõika kanafileed parajateks tükkides ning vormi need lihahaamriga õhemaks. Hõõru maitseained fileedele. Lõika porgand u 5 cm pikkusteks kangideks. Lõika hapukurgid samasugusteks kangideks.

Aseta igale kanafileele porgandikang ning kurk, keera rulli ning kinnita hambatikuga. Pruunista kanarullid kuumal pannil oliiviõlis.

Ahjuvormi kalla valge vein, tõsta kanarullid vormi ning lase ahjus valmida u 20-30 minutit.

Eemalda kanarullidest hambatikud ning serveeri koos riisi ja feta-köögiviljakastmega.


allikas: Kodu ja Aed, märts 2008


Feta-köögiviljakaste


Vaja läheb:

3-4 küüslauguküünt

2 sibulat

3-4 sellerivart

400 g suvikõrvitsat

2-3 sl õli

1 purk/pakk purustatud tomateid

vajadusel 2-3 dl köögiviljapuljongit

2 sl palsamiäädikat

soola, pipart

100 g fetajuustu


Valmistamine:

Haki sibulad ja küüslauguküüned, viiluta seller ja suvikõrvits. Kuumuta küüslauku ja sibulat õlis 2-3 minutit, lisa ülejäänud köögiviljad ja hauta 3-4 min. Lisa tomatikonserv ja puljong ning maitsesta soola-pipraga ja palsamiäädikaga. Hauta kastet 10 min, lisa murendatud feta.


allikas: Oma Maitse

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar