kolmapäev, 8. detsember 2010

II advendi söömaaeg

II advendi söömaaeg oli pühendatud Soome Iseseisvuspäevale, seetõttu olid menüüs soomepärased road. Sobib ka "väikseks jõululauaks", mis on Nami-Nami foorumis kooskokkamise teemaks.



Menüü:
Punane kala granaatõunaseemnetega
Vaja läheb:
200 g soolalõhet
tilli
sidruni mahla
oliiviõli
Valmistamine:
Aseta soolalõhe taldrikule ja puista peale granaatõunaseemned. Sega kokku oliivõli, sidrunimahl, hakitud till. Vala kaste lõhele ja maitsest pipraga.
Karjala pirukad
Retsept on pärit siit.
Siin õpetus kuidas pirukaid vormida.
Seenesalat
Vaja läheb:
6 dl soolaseeni
4 sibulat
Kastmele:
2 dl hapukoort
1/2 dl majoneesi
pistu õunaäädikat
tilli
Valmistamine:
Loputa seened liigsest soolast, lõigu seened ja sibulat hästi väikesteks tükkideks. Valmista kaste ja sega.
Allikas: Kodin Kuvalehti
Runebergi muffinid
Ahjujuust murakamoosiga
Vaja läheb:
ahjujuustu
murakamoosi
Valmistamine:
Lõika juust tükkideks, lao vormi sisse, selle peale murakamoosi. Küpseta ahjus 200* kraadi juures 10-15 minutit.
Karpalokir
Vaja läheb:
jõhvikamahla
vahuveini
jõhvikaid
Valmistamine:
Vala 2 cl jõhvikamahla klaasi, lisa vahuvein ning lisa klaasi mõned jõhvikad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar