Vaja läheb:
2,5 dl nisujahu
2,5 dl täisterajahu
1 pakk kuivpärmi
0,25 dl õli
1 sl peensoola
0,5 tl suhkrut
3 dl sooja vett
Valmistamine:
Vala vesi kannu, sega sisse pärm, õli, sool ja suhkur. Jahu puista puhtale lauale ning vajuta keskele süvend. Kui pärm ja suhkur on vees lahustunud, vala vedelik ettevaatlikult ja järk-järgult jahu keskele. Asu sõtkuma, rahulikult, kuni tainas käte küljest lahti lööb.
Vooli tainast ilus ümmragune pall, riputa peale jahu, kata rätikuga ja pane sooja kerkima.
Lase paisuda kaks isegai kolm korda suuremaks. Umbes tund, poolteist. Siis vajuta õhk välja. Rulli laual parajaks suuruseks ja pane plaadile.
Täidis koosnes: suitsuvorst, sink, seened, tomatipasta, juust, paprika, kapparid.
Ahi tuleks enne sooja panna, maksimumkraadidele 250-275. Küpseta ahjus umbes 7-10 minutit.
Kõrvale sobis väga hästi sibula-tomati-rukola salat.
Allikas: Eesti Naine nr 10/2010
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar