pühapäev, 21. november 2010

Jõhvika-karamellikeeks

Vaja läheb:
100 g võid
1 dl rosinaid
2 dl värskeid või kuivatatud jõhvikaid
4,5 dl jahu
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud nelki
1,5 tl soola
2 muna
4,5 dl fariinisuhkrut
2 dl hapukoort

Valmistamine:
Sulata või ja lase jahtuda. Sega rosinad ja jõhvikad vähese jahuga. Ühenda ülejäänud jahu maitseainetega. Vahusta munad kergelt fariinisuhkruga, sega hulka jahtunud või, jahu-maitseainesegu, hapukoor ja rosinad-jõhvikad. Vala tainas keeksivormi.
Küpseta ahjus 175 * kraadi juures 50-60 minutit. Kontrolli tikuga keeksi küpsust! Lase keeksil 15 min vormis jahtuda ning kummuta siis välja.

Allikas: Kelmikad keeksid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar