reede, 27. august 2010

Virsiku-juustukook

Vaja läheb:
põhi:
100g võid
200g jahu
60g suhkrut
1 muna
natukene soola
täidis:
600g toorjuustu
3 muna
60g jahu
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
peale:
4 virsikut
kaneeli ja suhkrut
Valmistamine:
Põhja tegemiseks sega jahu, suhkur, sool. Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud või, näpi puru-taoliseks. Lisa muna ja vormi ühtlane tainas. Pane 26cm koogivormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmimise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks vahusta kergelt toorjuust ja suhkur. Lisa vanillsuhkur, jahu ja munad. Vahusta segu ühtlaseks. Vala täidis põhjale. Lõika virsikud õhukesteks viiludeks. Sega suhkur ja kaneel omavahl, kasta virsikuviilud kaneeli-suhkrusegusse. Lao virsikulõigud tihedalt täidise peale.
Küpseta kooki 190-kraadises ahjus u 50-55 minutit. Jahuta kooki esmalt hoides ahju ust lahti pool tundi. Seejärel lase täielikult jahtuda.
Allikas: Perenaine

1 kommentaar:

  1. Kook oli mõnus, natuke häiris kaneel, mis tegi koogi liiga "õunaliseks", virsiku maitset nagu eriti ei tundnud.

    VastaKustuta