teisipäev, 24. august 2010

Punasesõstra-martsipani pirukas

Vaja läheb:

tainas:
350 g jahu
2 spl suhkrut
2 muna
200g võid

täidis:
u 2-3 dl punaseid sõstraid
3 muna
2 dl hapukoort
1 dl suhkrut

50 g martsipani

Valmistamine:
Sega külmad võitükid jahu ja suhkru segu sisse. Sõtku kätega ja enne kui või on jahuga lõplikult segunenud, lisa muna. Sõtku ühtlaseks massiks. Pane 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning jäta pooleks tunniks külma seisma.

Kalla punased sõstrad põhjale ja torka nende vahele martsipanitükikesed. Vala peale eelnevalt vahustatud muna-hapukoore-suhkru segu. Küpseta 190 kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Allikas: Perenaine blogi (pisut mugandatud, kuna suurem koogivorm)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar