teisipäev, 31. august 2010

Lasanje

Vaja läheb:

lasanjeplaate (arv, vastavalt vormi suurusele)
700 g veisehakkliha
oliiviõli
3 sibulat
2 porgandit
6 küüslauguküünt
peterselli, punet, soola, pipart
600 g purustatud tomateid
Bešamellkaste:
30 g võid
6 sl nisujahu
7-8 dl piima
riivjuustu, Parmesani juustu
soola, muskaatpähklit

Valmistamine:
Prae pannil oliiviõlis hakkliha, tükelda sibul, küüslauk ja porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa pune, hakitud petersell ja purustatud tomatid, sega läbi ning jäta madalale kuumusele umbes kolmveerand tunniks kaane alla hauduma. Vahtult enne hakkliha-tomatisegu valmimist leota lasanjeplaate veidi soojas vees, see annab neile vetruvust ja küpsevad paremini läbi. Bešamellkastme keetmiseks sulata potis või. Lisa jahu ja piim pidevalt vispeldades, et tükke sisse ei jääks. Lõpuks lisa kastmesse pool riivjuustust ja purustatud muskaatpähkel.

Vormi põhja pane kõigepealt kiht kastet, seejärel lasanjeplaadid, hakkliha-tomatisegu ja riivjuust. Jätka ladumist samas järjekorras, kuni vorm saab ääreni täis. Viimaseks kihiks jäta hakkliha-tomatisegu. Kaunistuseks võib peale laduda ka mõned tomativiilud. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Võta välja, puista peale riivitud Parmesani ja lase juustul ahjus sulada. Võta lasanje ahjust ja lase vähemalt 10 minutit "rahuneda", siis ei voola lasanje laiali.

Allikas: mugandatud raamatust "Maitseelamused tervise heaks"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar