reede, 20. august 2010

Punasesõstra-beseekook

Vaja läheb:
põhi:
200 g võid
300 g jahu
2 sl vanillsuhkrut
120 g suhkrut
4 munakollast

kate:
250 g punaseis sõstraid
200 g suhkrut
7 munavalget

Valmistamine:
Sega kokku tainas. Sõtku, kuni kõik komponendid on ilusasti segunenud. Suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga ja torka põhi kahvliga auguliseks. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni taina pind hakkab kuldseks muutuma. Võta vorm ahjust välja ja eemalda hõbepaber.
Vahusta munavalged ja lisa ettevaatlikult suhkur. Vaht peab jääma suhteliselt kõva. Sega ettevaatlikult hulka sõstrad ja kalla segu vormi. Küpseta 150-kraadises ahjus 20-30 min. Besee pind peab olema kuldse ja beežika vahepeal. Kui kook on valmis, ära võta seda ahjust kohe välja. Tee ahju uks lahti ja jäta kook veel tunniks ahju jahtuma - nii ei vaju besee kokku.

Allikas: Sepamaa talu köök 2

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar