pühapäev, 25. juuli 2010

Vaarika-mustikakook

Vaja läheb:
põhi:
100 g võid
1,5 dl tuhksuhkrut
2 dl jahu

täidis:
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 sl sidrunimahla
2 sl riivitud apelsinikoort
0,75 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g vaarikaid
200 g mustikaid

Valmistamine:
Vahusta või tuhksuhkruga, lisa jahu ja sega läbi. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi. Suru siis 35*35 cm suurusesse vormi põhja ning küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit.
Täidise tarvis klopi munad lahti, sega hulka suhkur, sidrunimahl, riivitud apelsinikoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Jaota marjad küpsetatud põhjale ja laota täidis nende peale. Küpseta 30-35 minutit.

Allikas: Suvetoidud

1 kommentaar:

  1. Tegin just täna seda kooki karusmarjadega. Väga hea kook ! Universaalne retsept, sest selle järgi võib teha nii marja- kui ka sõstrakooki.

    VastaKustuta