Vaja läheb:
põhi:
3,5 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
2 dl keedetud püreestatud porgandit
0,5 tl soola
täidis:
300-400 g kukeseeni
2 sibulat
2 sl võid
3 muna
4 dl hapukoort
150 g riivitud juustu (nt mozzarellat)
poole sidruni riivitud koor
1 tl soola
1 tl kuivatatud või 1 spl värsket hakitud basiilikut
1 tl sidrunipipart
Valmistamine:
Haki jahu, küpsetuspulber ja külm või segamini. Lisa porgandipüree ja sool, sega ühtlaseks. Paki tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külma. Puhasta seened ja tükelda jämedalt, haki sibulad. Kuumuta seeni kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või ja sibulad, pruunista ning jäta jahtuma. Sega kausis munad, hapukoor, riivitud juust, sidrunikoor ja maitseained. Suru tainas vormi (nt 36*28 cm) põhjale ja äärtele. Eelküpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Laota poolküpsele põhjale seene-sibulasegu ning vala peale muna-juustusegu. Küpseta veel 25 min või kuni pirukas on kuldkollane.
Allikas: Suvetoidud
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar