1 kg murakaid
400-500 g suhkrut
Valmistamine:
Laota puhastatud marjad suhkruga kihiti potti ning lase paar tundi kuni järgmise päevani jahedas seista.
Tõsta pott tulele ning kuumuta nõrgal tulel keemiseni, potti aeg-ajalt raputades. Murakakeedis on valmis, kui marjad on ühtlaselt siirupisse vajunud ning vahtu enam juurde ei teki (selleks kulub umbes 25 minutit).Eemalda nüüd vaht (keetmise ajal vahtu eemaldades tuleb kaasa liiga palju keedisesiirupit!) ning jaota keedis kuumutatud steriliseeritud purkidesse. Sulge purgid kohe õhukindlalt ning säilita moose jahedas.
Allikas: Nami-Nami
Väike apsukene retseptis, kas ühtede murakate asemel mingi magusaine ei peaks olema?
VastaKustutaAitäh Anonüümne!
VastaKustutama lootsin, et siin on kirjas ka murakate saamise koht :)
VastaKustuta