neljapäev, 21. jaanuar 2010

Martsipani-õunakook

Vaja läheb:
Põhi:
125 g võid
31/2 dl jahu
1/2 dl tuhksuhkrut
1 muna

Täidis
5 hapukat õuna
250 g martsipani
3 muna
1 dl piima

Pealeraputamiseks: 1 sl demerara suhkrut.

Valmistamine:
Sega toasoe või, jahu, tuhksuhkur ja muna ühtlaseks tainaks. Suru tainas 26cm läbimõõduga võitatud vormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Täidise valmistamiseks koori õunad, eelmada südamik ja lõika õhukesteks viiludeks. Riivi martsipan ja sega munade ning piimaga ühtlaseks massiks. Aseta õunaviilud tainale ja vala peale martsipanisegu. Puista üle demerara suhkruga ja küpseta 40 minutit.

Allikas: Õunakoogid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar