laupäev, 23. jaanuar 2010

Kardemoni-õunakook

Vaja läheb:
Põhi:
3 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
150 g külma võid
näpuotsatäis soola
1 muna

Täidis:
5 hapukat õuna
3 sl suhkrut
1 tl kardemoni
2 tl kaneeli

Kate:
2 muna
1 dl suhkrut
25 g võid
1/2 dl keeva vett
1 1/2 dl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit.

Valmistamine:
Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa külm hakitud või ja sool. Hõõru puruseks massiks ja lisa muna. Sega ühtlaseks ja hoia täidise valmistamise ajal külmkapis.
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Koori üõunad ja lõika viiludeks. Sega suhkur ja maitseained, raputa õunaviiludele ja sega läbi.
Suru tainas võitatatud 26 cm läbimõõduga vormi. Kata õunaviiludega ja küpseta ahjus 15 min.
Katteks vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Sulata kastrulis või, lisa vesi ja lase korraks keema tõusta. Vala pidevalt kloppides munavahu hulka. Lisa jahu ja küpsetuspulbri segu. Kalla koogile ja küpseta veel 15 minutit.

Allikas: Õunakoogid

3 kommentaari:

  1. Aga kus on pilt? Või panite enne koogi nahka,kui pilti teha sai.

    VastaKustuta
  2. Ei pannud kooki enne nahka. Pilt täitsa olemas, nüüd.

    VastaKustuta
  3. Kook oli hää, nagu kõik Mari tehtud küpsetised.Au ja kiitus!

    VastaKustuta