neljapäev, 3. detsember 2009

Sibulasupp krõbedate juustu-sinepikattega saiadega

Vaja läheb:
1 kg sibulat
oliiviõli
soola ja suhkrut, musta pipart
50 g võid
2-3 küüslauguküünt
2 sl sinepiseemnetega mahedat sinepit

1 l puljongit
1 dl riivitud paremsanijuustu

Valmistamine:
Haki sibulad. Sulata potipõhjas või ning lisa sibulakuubikud, natukene soola ja kuivatatud tüümiani. Sega hoolega läbi ning kuumuta aeg-ajalt segades mõni minut. Lisa peenekshakitud küüslauguküüned.

Vähenda kuumus väga mõõdukaks ning kata pott kaanega. Hauta sibulat ligi 30 minutit. Pika ja madala kuumuse tulemusena haudub sibul sedavõrd pehmeks, et muudab supi jahu abita tummiseks. Aeg-ajalt sega ja kontrolli, et sibul ei kõrbeks poti põhja.

Kui sibul on pehme ning värvilt pisut tumedam, sega hulka sinep ning tõsta pliidikuumus peaaegu maksimumini. Vala juurde nii palju puljongit, et saad soovitud konsistentsiga supi. Keeda mõni minut ja kontrolli maitsestust. Soovi korral lisa värsket tüümiani.

Serveerimisel puista kuuma supi peale juust ning krõbedad saiakuubikud.

Juustu-sinepikattega saiade jaoks läheb vaja:

8 õhukest viilu ciabatta-tüüpi saia
6 tl sinepiseemnetega mahedat sinepit
8 sl riivitud parmesanijuustu.

Valmistamine:
Küpseta saiaviile 200-kraadises ahjus 5 minutit. Sega sinep ja juust ning kata poolenisti küpsenud saia pind ühtlaselt sellega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar