laupäev, 3. oktoober 2009

Uppsala õunakook

Meie pere selle sügise lemmik õunakoogi retsept


Vaja läheb:

125 g taluvõid
1,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl piima
400 g õunu
kaneeli ja suhkrut
Mina lisasin veel õuntele pohli või jõhvikaid ning kaneelile kardemoni.

Valmistamine:
Sulata margariin ning jahuta. Vahusta seejärel suhkruga ja lisa ükshaavak munad. Sega jahule seltsiks küpsetuspulber ning sõelu võivahu hulka. Viimasena lisa piim, mis annab taignale mõnusa siidisuse.
Puhasta õunad ning lõika õhukesed viilud.
Vala tainas lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Lao õunaviilud. Võib lisada ka muid marju, nt jõhvikaid või pohli.
Puista õuntele kaneeli või kardemoni ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Allikas: ajakiri Oma Maitse

2 kommentaari:

  1. Järgmise õunakoogi teen selle. H

    VastaKustuta
  2. Väga hea kook tuli, tegin pohlamoosi ja kardemoniga. H

    VastaKustuta