reede, 7. märts 2014

KOHUPIIMA-VIRSIKUKOOK

Vaja läheb:
tainas
8 dl täistera-nisujahu
2 dl heledat muscovadot suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
200 g võid
2 muna
2 dl hapukoort

täidis
2 suur purki (820 g) konservvirsikuid
500 g kohupiima
1 dl heledat muscovadot suhkrut
3 muna
2 tl riivitud sidrunikoort
1/2 sidruni mahla

Valmistamine:
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa sulatatud või ja sega ühtaleseks tainaks. Tõsta 1/3 kõrvale, ülejäänud 2/3 taina hulka sega munad ja hapukoor ning tõsta kõrgemate äärtega ahjuplaadile (30*40 cm).
Nõruta ja viiluta virsikud. Sega kohupiim munade ja suhkruga ühtlaseks, maitsesta sidrunikoore ja -mahlaga. Lao tainale virsikuviilud ja tõsta peale kohupiimamass. Puista peale kõrvaletõstetud tainapuru.

Küpseta 200-kraadises ahjus u 40-45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar