esmaspäev, 27. august 2012

MUSTIKA TARTALETID

Vaja läheb:
põhi:
200 g nisujahu
150 g võid
20 g kakaopulbrit
50 g suhkrut
1 munakollane
2 sl jääkülma vett

täidis:
200-250 g mustikaid
1 muna
200 g toorjuustu
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine:
Sega jahu, suhkur ja kakaopulber. Lõika külm või kuubikuteks ja haki jahuga segamini. Lisa lahtiklopitud munakollane ja külm vesi ning sega kiiresti tainas. Vooderda tartaletivormid (10 tk) tainaga ning pane 30 min külmkappi.
Täidise valmistamiseks klopi munad suhkru ja vanillisuhkruga lahi, sega juurde toorjoost.
Aseta tartaletivormidesse taina peale fooliumitükid ning peale raskuseks kuivatatud herned või oad. Küpseta eelkuumutatud ahjus (200 kraadi)10 min, eemalda foolium ja raskus. Jaga mustikad vormidesse ja pane peale toorjuustusegu.
Küpseta tartalette 180 kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Idee on pärit siit: http://toidutegu.wordpress.com/2009/07/23/punase-sostra-tartaletid/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar