laupäev, 28. juuli 2012

MUSTIKANE PIRUKAS

Vaja läheb:
põhi:
1,5 dl nisujahu
1,5 dl täistera nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
pisut soola
3 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
80 g võid
1 muna

kate:
5-6 dl mustikaid
1 dl suhkrut
50 g martsipani
200 g hapukoort
2 muna
1 sl tärklist

Valmistamine:
Taina jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ning mudi see sõrmede vahel puruks. Lisa muna ja sõtku tainas kiirelt kokku, vormi palliks ning pane see 30 min külmkappi.
Seejärel rulli tainas õhukeseks ning vooderda koogivormi (26 cm) põhi ja servad. Puista peale riivitud martisipani.
Katte jaoks sega omavahel hapukoor, munad, tärklis ja suhkur. Kalla mustikad pirukapõhjale ning lisa muna-hapukoore segu. Küpseta ahjus 175-kraadi juures umbes 45 min.

Allikas: Perenaine

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar