kolmapäev, 25. mai 2011

Rabarberi-purukook


1 suurem plaaditäis

Vaja läheb:
põhi:
200 g võid või margariini
360 g nisujahu
120 g suhkrut
2 munakollast
pisut söögisoodat
täidis:
500 g rabarbereid
200 g suhkrut
pisut kaneeli
kate:
2 muna
140 g võid
200 g suhkrut
400 g nisujahu

Valmistamine:
Muretaina valmistamiseks pehmenda või ja sega koos ülejäänud tainaainetega ühtlaseks. Jäta mõneks ajaks kaetuna külmkappi tahenema. Puhasta rabarberid ja lõika viiludeks. Rulli tainas lahti ja tõsta ahjuplaadile. Puista peale rabarberitükid ning raputa üle suhkru ja vähese kaneeliga.
Kaalu puhtale lauale katteained ja mudi need käte vahel ühtlaseks puruks. Kata kook puruga ning küpseta ahjus 150 kraadi juures umbes 20 minutit.

Allikas: Kivisalu, Indrek: Pidulikud pühapäevalõunad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar