kolmapäev, 25. mai 2011

Martsipani-rabarberikook


Vaja läheb:
põhi:
150 g võid
1 dl tuhksuhkrut
2 munakollast
3,5 dl jahu
1 tl soola

täidis:
300 g rabarberit
300 g martsipani
2 muna
1 sl rummi

Valmistamine:
Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Suru tainas 26cm läbimõõduga võitatud vormi põhja ja äärtesse. Toksi kahvliga tainasse augud ja hoia põhja täidise valmistamise ajal sügavkülmas.
Tükelda rabarberid. Püreesta martsipan, munad ja rumm ühtlaseks massiks. Vala põhjale martsipanimass ja kata rabarberitega. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.

Allikas: Oma Maitse 5/2011

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar