laupäev, 2. oktoober 2010

Vürtsikas ploomikook


Vaja läheb:
150 g võid
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
paar supilusikatäit koort
Täidise jaoks:
umbes 10 keskmist ploom
1,5-2 dl pruunisuhkrut
1 tl kaneeli
1/2 tl muskaatpähklit
1/2 tl jahvatatud ingverit
1 spl tärklist
poole sidruni mahl
Valmistamine:
Sega toasoe või kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Võta ca 1 dl tainapuru ja pane see kõrvale. Ülejäänud massile sega juurde koort täpselt nii palju, et tekiks ühtlane tainapall. Suru tainas koogivormi põhjale ja külgedele.
Lõika ploomid 4-6 sektoriteks ning lao ploomid koogivormis olevale tainale. Sega suhkur kaneeli,
muskaadi ja ingveri ning sidrunimahla ja tärklisega.
Kalla segu ploomidele peale.
Kõige peale puista purutainas.
Küpseta ahjus 200* kraadi juures umbes 30-40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar