esmaspäev, 18. oktoober 2010

Martsipanine jõhvikakook

Vaja läheb:
3 dl nisujahu
2 spl suhkrut
125 g võid
2-3 spl külma vett

Täidis:
100 g martsipani
3 muna
4 spl haukoort
3 spl suhkrut
paar peotäit jõhvikaid

Valmistamine
Näpi külmad võitükid jahuseks, lisa külm vesi ja sõtku kergelt tainaks. Pane pooleks tunniks külmkappi. Rulli tainas küpsetuspaberi vahel lahti ja tõsta koogivormi. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit kuni tainas muutub kuldseks.
Klopi munad suhkruga lahti, lisa hapukoor. Aseta eelküpsetatud põhjale jõhvikad, nende peale riivi martsipan ja kõige peale vala hapukoore-muna segu. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Allikas: Perenaine

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar