pühapäev, 23. mai 2010

Mahlane rabarberikook

Vaja läheb:
põhi:
125g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2 1/2 dl nisujahu
1/2 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

täidis:
4 rabarberivart
2 muna
1 dl suhkrut
3 tl vanillsuhkrut
1 dl vahukoort
2 pakki kohupiima (Ricotta kohupiim+vanillikohupiima)
1 tl kaneeli

Koori ja tükelda rabarber ning seda neid suhkru-vanillsuhkrusegus.

Vahusta või ja suhkur heledaks vahuks. Lisa kogu aeg vahustades muna. Sega kuivained kokku ja lisa vahule. Kui taigen on liiga vedel, lisa nii palju jahu, et taigen ei jääks käte külge kinni. Vajuta taigen koogivormi (27 cm) põhja ja servadele.

Valmista täidis. Sega munad ja suhkur, lisa koor, kohupiim ja kaneel. Lõpuks lisa juurde rabarberitükid. Kalla täidis koogipõhjale.

Küpseta kooki 175* kraadi juures umbes 45 minutit, kuni täidis on hüübinud ja servad kuldkollased.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar