Vaja läheb:
tainas:
6 dl jahu
1 dl suhkrut
250 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
rabarberikate:
400 g rabarberit
kaneeli
suhkrut
kohupiimakate:
5 muna
2dl suhkrut
2,5 dl hapukoort
400 g kohupiima
2 sl mannat
Valmistamine:
Näpi jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur võiga ühtlaseks puruks. Laota 3/4 tainast küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega ahjuplaadile. Tükelda rabarber.
Vahusta munad suhkruga, sega hulga hapukoor, kohupiim ja manna (kuna mannat ei olnud, lisasin natukene müslit). Laota kohupiimakate põhjale ja kata rabarberiviiludega. Puista peale suhkrut ja kaneeli ning pudista peale ülejäänud purutainas. Lisasin peale ka natukene müslit.
Küpseta ahjus 200 * juures umbes 30 min või kuni kook on küps.
Allikas: Selveris jagatavad retseptilehed
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar