Vaja läheb:
1 sibulat
2 kuni 3 porgandit
1 dl rõõska koort
Valmistamine:
Tõsta sulanud liha pool tundi enne küpsetamist toasooja. Koori ja tükelda sibulad ja porgandid. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunista lihatükid kahes jaos. Pane kõrvale.
Pruunista samas potis seened ja tõsta kõrvale. Pane lihakuubikud uuesti potti, lisa tükeldatud sibul ja porgandid. Vala potti vesi, maitsesta.
Hauta kaane all umbes tund aega, kuni liha on küps. Vajadusel lisa hautamise ajal vett.
Lisa seened, ploomid ja rõõsk koor. Hauta veel umbes 15 minutit.
Valmis roale puista tüümiani.
Kartulikroketid
Vaja läheb:
700 g kartuliputru
2 muna
2 spl jahu
1 sibul
100 g riivitud juustu
1 tl soola
1 tl mango-karri maitseainet
riivsaia
õli praadimiseks
Valmistamine:
Sega kartulipudru 2 muna ja jahuga lisa riivitud juust ja tükeldatud sibul. Vormi püreest kuulikesed või pätsid, veereta maitseainetega segatud riivsaias. Küpseta õlis 3-4 minutit mõlemalt poolt, kuni kroketid on helepruunid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar