neljapäev, 8. aprill 2010

Pelmeenid

Vaja läheb 400 pelmeeni tegemiseks:
tainaks:
2 kilo jahu
1 liiter keefiri
2 muna
1 spl oliiviõli

täidiseks:
2 kilo loomahakkliha
1 kilo seahakkliha
3 mugulsibulat
musta pipart ja soola

Valmistamine:

Kõigepealt sega kokku täidis – kaks sorti hakkliha ja imepeeneks hakitud sibulad. Maitsesta see kõik soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Sega hästi läbi. Kui teed seda käega, saad parima tulemuse. Lisa täidisele ka tilgake vett, tuleb pehmem. Jäta kogu kausitäis külmkappi «tõmbama» seniks, kui teed tainast.

Taina saamiseks vala suurem osa jahust (u 1,8 kg) lauale kuhja. Tee sellesse auk ja vala sinna keefir, 2 toorest muna, näpuotsaga soola. Hakka kahe käega kuhja äärtest jahu keefiri- ja munasegule tõstma ning muudkui sõtku ja sõtku ja sõtku. Vajadusel võta peoga jahu juurde. Kui tainas hakkab käte küljest lahti tulema, lisa tilgake oliiviõli. Tainas tuleb hästi pehme ja kergesti rullitav.
Rulli tainast veidi suurem rõngas kui on jahune pelmeenivorm, millele see tainarõngas nüüd aseta. Vajuta sõrmeotsaga vormi igasse auku tainalohuke.
Pane märja käega igasse auku teelusikatäis hakklihasegu. Rulli teine sama suur tainarõngas ja pane esimesele katteks peale. Tainarulliga üle vormi tõmmates lõika pelmeenid ilusti välja ja aseta jahusele alusele üksteise kõrvale.

Pelmeene keeda nii: lase vesi potis keema, kui soovid, lisa keevale veele üks-kaks seenepuljongikuubikut; viska külmunud pelmeenid keevasse vette ja kui need pinnale tõusevad, ongi valmis.
Serveerimisel võid kuumadele pelmeenidele lisada pisut võid ja hakitud maitserohelist. Kes soovib, võib süüa pelmeene hapukoorega. Võib lisada ka näiteks palsamiäädikat ja sojakastet.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar