Vaja läheb:
300 g kukeseenepastat (orginaalis on kasutatud täisteraspagette)
300 g tugevama viljalihaga kõrvitsat (nt muskaatkõrvits)
200 värskeid seeni (puravikud, aga sobivad ka šampinjonid/austerservikud)
100 g kitsejuustu
peterselli, rukolat
5 küüslauguküünt
1 sibul
suts valget veini
oliiviõli, veidi võid
soola, pipart
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200* kraadini. Koori kõrvits, lõika kuubikuteks, aseta ahjuplaadile ja küpseta, kuni pind hakkab pruunistuma. Viljaliha ei tohiks väga pehme olla - hea oleks, kui pasta sees on ikka äratuntavad kõrvitsatükid.
Pane pasta keema. Samal ajal pruunista võis ja õlis hakitud küüslauk, sibul ja seened. Kui vedelik hakkab kaduma, lisa natukene valget veini. Nõruta pasta. Lisa kõrvits, rukola ja tükeldatud kitsejuust. Maitsesta soola, pipra ja hakitud peterselliga. Sega kõik läbi ja serveeri kohe.
Allikas: Sepamaa talu köök. Osa 2.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar