teisipäev, 15. detsember 2009

Kõrvitsa-ingverikeeks

Vaja läheb:
8 dl jahu
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud nelki
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
4 dl suhkrut
250 g võid
4 muna
500 g tükeldatud kõrvitsat
2 cm ingverijuurt
0,5 dl kohvikoort
2 tl vanillsuhkrut

Valmistamine:
Kuumuta kõrvitsakuubikud kastrulis, kuni neist eraldub välja vedelik ning hauta siis pehmeks. Lisa hakitud ingver ja kuumuta veel 5 minutit. Püreesta kõrvits, lisa kohvikoor ja vanillsuhkur.

Sega kausis jahu, kaneel, nelk, sool, küpsetuspulber ja sooda. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad.
Sega munavahu hulka kordamööda jahu- ja kõrvitsasegu. Kalla tainas vormi. Küpseta 200kraadises ahjus 55 minutit.

Allikas: Kelmikad keeksid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar