Eelroog: Suitsulõhe peedi ja hapukoorega 2-le
Vaja läheb: 80 ml paksemat hapukoort
3 tl viina
2 tl mädarõigast
6 viilu lõhet
150 g keedetud peeti
kaunistuseks: kalamarja, tilli
Valmistamine:
Klopi hapukoor, viin vähese soola ja pipraga ning mädarõikaga läbi. Tõsta külma. Aseta lõhefileed taldikule ning kata riivitud peediga ja hapukooreseguga. Soovi korral lisa kõige tippu törts kalamarja ning kaunista mõne tillioksaga.
Allikas: Oma Maitse
Põhiroog-klassikaline Ceasari salat koos ahjus küpsetatud seentega
Vaja läheb:
500 g salatilehti
röstsaiaviile
300g tomateid
s00 g parmesani juustu
kilu või anšoovisefileed
2 sl oliiviõli
2 dl maitsestamata jogurtit
1,5 sl Dijoni sinepit
1 sidruni mahl
2 küüslauguküünt
Valmistamine:
Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ja laota vaagnale. Tõsta saiakuubikud salatile, pane peale tomatisektorid, parmesanilaastud. Kastme valmistamiseks püreeri kilu/anšoovised, lisa kõik ülejäänud kastmeained ja sega ühlaseks. Sega salatiga.
Ahjuseened
Vaja läheb:
1 karp šampinkone
pestot
tükike head kitsejuustu
parmesani juustu
oliiviõli
Valmistamine:
Puhasta seenekübarad. Pintselda ahjuplaat õliga, lao kübarad ritta. Igasse kübarasse pane sutsuke pestot, kitsejuustukuubik ja parmesanilaastud.
Pane tilgake õli ja 200 kraadises ahjus küpseta umbas 10 mintutit, kuni seened on mõnusalt pruunid.
Magustoit: Piparkoogitort pohladega ja Mascarpone juustuga
Vaja läheb:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 sl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 sl kakaod
0,75 dl kartulijahu
2 sl piparkoogimaitseainet
Täidisele:
2 dl hapukoort
1 dl paksu pohla-toormoosi
200 g Mascarpone juustu või toorjuustu
2-3 sl suhkrut
Valmistamine:
Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Sega hoolega läbi. Kalla tainas ahjuplaadile ja silu ühtlaseks. Küpseta ahjus 250 kraadi juures 5 minutit. Kummuta põhi suhkruga ülepuistatud paberile. Lase põhjal täielikult jahtuda. Kreemi jaoks vahusta toasoe juust suhruga, sega hulka pohlamoos ja hapukoor. Lõika biskviitpõhi neljaks tükiks ning määri kreem biskviitpõhjale. Lase enne serveerimist võimaluse korral umbes tund aega külmas maitsestuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar