neljapäev, 31. detsember 2009

Aasta viimane söömaaeg

Eelroog: Kiluleivad "kadunud" munaga


Pearoog: seenesalat ja verivorstid jõhvikatšutniga


Magustoit: Domino küpsistest šokolaaditrühvlid ja Nigella juustukook



Kiluleivad "kadunud" munaga
Vaja läheb:
25 vürstikilufileed
oliiviõli
5 muna
1 sl valge veini äädikat
soola, pipart, taluvõid, tilli, rukolat, murulauku
5 viilu musta leiba
Kaste:
3 sl külmpressitud oliiviõli
Dijoni sinep
sidrunimahla

Valmistamine:
Pane vürtsikilufileed oliiviõlisse. Lase liiter vett potis keema ning lisa 1 tl soola ja 1 sl valge veini äädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Löö munad ükshaaval ettevaatlikult otse vette ja keeda neid 5 minutit. Samal ajal rösti leivaviilud ja määgi võiga. Aseta igale leivale 5 kilufileed ja üks "kadunud" muna. Lõika munadele sälk sisse, maitsesta soola ja pipraga ning puista üle hakitud tilli, rukola ja murulauguga. Piserda peale natukene kastet.

Allikas: Oma Maitse detsember, 2008

Seenesalat
Vaja läheb:
soolatud seeni
hapukoort
sibulat.
Valmistamine: nagu salatit ikka :-)

Domino küpsistest šokolaaditrühvlid
Vaja läheb:
350 g Domino küpsiseid (2 väikest karpi)
175 g toorjuustuumbes
200 g tumedat šokolaadi

Valmistamine:
Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Lisa toorjuust. Tõsta segu külmkappi tahenema.
Vormi segust kuulid ning aseta need mõneks ajaks külmikusse tagasi. Sulata šokolaadi vesivanni kohal ning kasta iga trühvel šokolaadisse, siis tõsta tahenema nt fooliumiga kaetud kandikule või lõikelauale. Tõsta külma tahenema.

Nigella juustukook 6-8 portsjonit
Vaja läheb:
125 g digestiivküpsiseid
75 g pehmet võid
300 g toorjuustu
60 g tuhksuhkrut
1 tl vanillekstrakti
0,5 tl sidrunimahla
250 g vahukoort

Valmistamine:
Purusta küpsised köögikombainis. Lisa või ja sega ühtlaseks massiks. Pressi segu eemaldatava vormi põhja nii, et serv jääks pisut kõrgem. Sega toorjuust, tuhksuhkur, vanillekstrakt ja sidrunimahl kausis pehmeks massiks. Vispelda õrnalt vahukoort ning sega see hoolikalt juustusegusse. Tõsta koogitäidis lusikaga küpstusvormi biskviitpõhjale. Pane kook vähemalt 3 tunniks või isegi terveks ööks külmkappi.
Eemalda juustukook enne serveerimist vormist ning tõsta peale marjad. Meie kasutasime põldmarju ja pohli.

Allikas: Nigella ekspress

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar