laupäev, 1. november 2014

PORGANDI-APELSINIKOOK

Vaja läheb:
6 muna
250 g riivitud porgandeid
1,5-2 apelsini riivitud koor ja mahl
200 g suhkrut
120 hakitud sarapuupähkleid
120 g mandlilaaste
2,5 tl küpsetuspulbrit
85 g maisitärklist
natukene mandlijahu

Kate:
400 g toorjuustu
1,5 dl tuhksuhkrut
0,5-1 apelsini mahl

Valmistamine:
Eralda munakollased valgetest ja vahusta kohevaks. Sega juurde riivitud porgandid, apelsini koor ja mahl, suhkur, mandlilaastud, mandlijahu, pähklid ja küpsetuspulber. Sõelu juurde maisitärklis. Vahusta munavalged ja sega õrnalt taigna hulka.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.
Lase koogil jahtuda. Katte jaoks klopi toasoe toorjuust tuhksuhkru ja apelsinimahlaga ühtlaseks kreemjaks ja määri koogile.

Allikas: Liisi blogi 

1 kommentaar: