Kuuele
Vaja läheb:
750 g maasikaid
2 sl sidrunimahla
250 g valget šokolaadi
2 želatiinilehte
3 dl vahukoor
rohelisi lehti (münt,basiilik vms)
Valmistamine:
Jäta osad maasikad kaunistamiseks, ülejäänud puhasta, pooled neist püreeri, pooled viiluta ja lisa püreele. Sega hulka sidrunimahl. Sulata šokolaad vesivannil. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Mõõda 1 dl vahukoort kastrulisse, kuumuta peaaegu keemiseni. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas koores. Vala soe koore-želatiinisegu sulanud šokolaadi hulka. Sega hästi läbi ja lisa kolmveerand maasikapüreest. Vahusta ülejäänud koor ja sega kreemi hulka. Tõsta pokaalidesse ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.
Serveerti ülejäänud püree, tervete maasikate ja roheliste lehtedega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar