neljapäev, 24. veebruar 2011

Palju õnne, Eesti!

Kuuekihiline
4-le

Vaja läheb:
4 viilu musta leiba
2 keskmise suurusega peeti
2 keskmist marineeritud kurki
5 viilu suitsusinki
1 punane mugulsibul
kaste:
4-5 dl hapukoort
3 tl mädarõigast
1-2 sl majoneesi või oliivõli
soola

Valmistamine:
Haki leib, peet, hapukurk, sink ja sibul võimalikult väikesteks kuubikuteks. Maitsesta hapukoor mädarõikaga ning lisa maitse täiustamiseks majoneesi või oliivõli. Kui kurk või sink on soolased, siis jäta kaste magedamaks.
Täida kausi põhi leivaga ning tõsta sellele pool kastmekogusest. Kata peedi-singi-sibula-kurgiga ning seejärel ülejäänud kastmega. Soovi korral puista peale veel sibulat. Hoia rooga paar tundi enne serveerimist jahedas.

Allikas: Oma Maitse, veebruar 2011.
Vana Tallinna zhelee Saaremaa juustul

Pitsad lehttaignast

Forellirullid ja kuivatatud veisesingi rullid

Vürtsikilusalat

Poolvillane ehk mulgipuder

Filotaigna korvikesed

Rabarberi dessert
6-le
Vaja läheb:
600 g rabarbereid
1 dl suhkrut
2 apelsini riivitud koor ja mahl
300 g kohupiima
Valmistamine:
Lõika rabarber 2,5 cm pikkusteks tükkideks. Pane kastrulisse rabarber, suhkur, riivitud apelsini koor ja mahl. Lase kaane all vaiksel tulel keeda 10 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta.
Tõsta pokaali põhja rabarberisegu ja kata kohupiimaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar