Nami-nami foorumis toimub järjekordne kooskokkamine, teemaks "Suvised maasikatordid".
Leidsin ajakirjast "KÖÖK" sellise retsepti:
Vaja läheb:
tordipõhi
4 muna
70 g suhkrut
80 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g 20%-list hapukoort
1/2 tl vanillisuhkrut
50 g võid (toatemperatuuril)
täidis
500 g mascarpone´t
150 g 30%list hapukoort
400 g maasikatoormoosi
150 g vahukoort (jätsin vahukoore ära)
natukene suhkrut
Valmistamine:
Tordipõhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lisa vahustatud munadele juurde või ja hapukoor. Sega ühtlaseks massiks. Lõpus lisa jahusegu ning sega ühtlaseks tainaks. Kalla tainas küpsetusplaadile ning küpseta 180 °C juures 15–20 minutit.
Täidise valmistamiseks sega omavahel ühtlaseks massiks mascarpone, 300 g toormoosi ja hapukoor. Vahusta vahukoor ning sega mascarpone-maasikamassi hulka. Lisa maitseks suhkrut. Pane tordivormi põhja vormi järgi välja lõigatud küpsetatud tordipõhi. Määri sinna peale ülejäänud toormoos. Tõsta peale mascarpone-maasikamass ning tõsta 2 tunniks külmikusse. Kaunista tort värskete maasikatega.
2 tunniga oli täidis alles täitsa vedel. Hoidsime ööpäeva külmikus, siis oli täitsa hea.
Allikas: Ajakiri Köök
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar