laupäev, 2. jaanuar 2010

Vana hea Chilli con carne kuuele

Vaja läheb:
2 keskmist sibulat
1 küüslauk
2 keskmist porgandit
2 sellerivart
2 punast paprikat
oliivõli
1 kuhjaga tl tšillipulbrit
1 kuhjaga tl kööneid
1 kuhjaga tl jahvatatud kaneeli
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
400 g herneid
400 g punaseid ube
2*400 g purustatud tomateid
500 g veisehakkliha

Valmistamine:
Koori ja haki sibulad, küüslauk, porgandid ja seller, paprika. Kalla kastrulisse kaks sortsu oliiviõli ja liha kõik hakitud köögiviljad. Lisa jahvatatud tšilli, köömned ja kaneel ning tubli näpuotsatäis soola ja pipart. Hauta umbes 7 minutit, segades iga 30 sekundi järel, kuni köögiviljad on veidi pehmenenud ja kergelt värvi muutnud. Lisa herned, nõrutatud oad ja purustatud tomatid. Lisa hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga. Aja keema ja vähenda kuumust, hauta paokil kaane all umbes tunnike, aeg-ajalt segades, et toit põhja kinni ei jääks.

Riis peterselli ja laimiga
Keeda riis. Rebi petersellilt lehed ja haki hästi peeneks. Koori laimid ja lõika pooleks. Sega petersell ja riivitud laimikoored riisi hulka, seejärel pigista sisse laimimahl. Sega hästi läbi ja serveeri koos chilli con carnega.

Allikas: Jamie kokakool

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar