125g või
2.5 dl suhkur
2 tk muna
4 dl jahu
0,5 tl söögisooda
näpuotsaga soola
1,5 dl hapupiima (hapupiima ei olnud, asendasime maitsetamata jogurtiga)
1 tl riivitud sidrunikoor
2 sl sidrunimahl
2-3 dl värskeid või külmutatud mustikaid
SIDRUNIGLASUUR
3 dl tuhksuhkur
1 -2 tl riivitud sidrunikoor
2 -3 sl sidrunimahl
KAUNISTUSEKS - riivitud sidrunikoort või värskeid mustikaid
Valmistamine:
Vahusta toasoe rasvaine suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Ühenda jahu sooda ja soolaga, lisa kuivainesegu vaheldumisi hapupiimaga rasvaine-munavahule. Sega hulka ka riivitud sidrunikoor ja mahl. Vala pool tainast võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.Riputa peale pool mustikatest. Kata ülejäänud tainaga ja puista peale ülejäänudmustikad.
Küpseta 175kraadises ahjus 40 minutit.
Sega kokku glasuur. Nirista glasuur jahtunud keeksile ning kaunista riivitud sidrunikoore või värskete mustikatega.
Allikas: Toidutare
2.5 dl suhkur
2 tk muna
4 dl jahu
0,5 tl söögisooda
näpuotsaga soola
1,5 dl hapupiima (hapupiima ei olnud, asendasime maitsetamata jogurtiga)
1 tl riivitud sidrunikoor
2 sl sidrunimahl
2-3 dl värskeid või külmutatud mustikaid
SIDRUNIGLASUUR
3 dl tuhksuhkur
1 -2 tl riivitud sidrunikoor
2 -3 sl sidrunimahl
KAUNISTUSEKS - riivitud sidrunikoort või värskeid mustikaid
Valmistamine:
Vahusta toasoe rasvaine suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Ühenda jahu sooda ja soolaga, lisa kuivainesegu vaheldumisi hapupiimaga rasvaine-munavahule. Sega hulka ka riivitud sidrunikoor ja mahl. Vala pool tainast võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.Riputa peale pool mustikatest. Kata ülejäänud tainaga ja puista peale ülejäänudmustikad.
Küpseta 175kraadises ahjus 40 minutit.
Sega kokku glasuur. Nirista glasuur jahtunud keeksile ning kaunista riivitud sidrunikoore või värskete mustikatega.
Allikas: Toidutare
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar