reede, 15. jaanuar 2010

Sidruni-mustikakeeks sidruniglasuuriga

Vaja läheb:

125g või
2.5 dl suhkur
2 tk muna
4 dl jahu
0,5 tl söögisooda
näpuotsaga soola
1,5 dl hapupiima (hapupiima ei olnud, asendasime maitsetamata jogurtiga)
1 tl riivitud sidrunikoor
2 sl sidrunimahl
2-3 dl värskeid või külmutatud mustikaid

SIDRUNIGLASUUR
3 dl tuhksuhkur
1 -2 tl riivitud sidrunikoor
2 -3 sl sidrunimahl

KAUNISTUSEKS - riivitud sidrunikoort või värskeid mustikaid

Valmistamine:
Vahusta toasoe rasvaine suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Ühenda jahu sooda ja soolaga, lisa kuivainesegu vaheldumisi hapupiimaga rasvaine-munavahule. Sega hulka ka riivitud sidrunikoor ja mahl. Vala pool tainast võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.Riputa peale pool mustikatest. Kata ülejäänud tainaga ja puista peale ülejäänudmustikad.
Küpseta 175kraadises ahjus 40 minutit.
Sega kokku glasuur. Nirista glasuur jahtunud keeksile ning kaunista riivitud sidrunikoore või värskete mustikatega.

Allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar