Vaja läheb:
750 g kartuleid
1 sl teralist sinepit
1 apelsini mahl
2 tl vedelat mett
neli naha ja luudeta lõheviilu
2 punast paprikat
250 g Türgi ube või herneid
2 tl küüslaugumekilist oliiviõli
Keeda kartulid 10-15 minutit, kuni on peaaegu pehmed. Vahepeal valmista kalale marinaad. Selleks klopi tassis apelsinimahl, sinep ja mesi. Kata lõhefileed ühtlaselt selle seguga, lase seista 10-15 minutit.
Puhasta paprika ja lõika õhukesteks viiludeks.
Aseta kartulid vaheldumisi paprikaribade ning ubade ja hernestega. Nirista üle õliga ja sega kõik kenasti läbi. Aseta marineeritud kalafileed kõige peale ja küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni lõhe seest küps ja hakkab pealt pruunistuma.
Serveeri hapukurgi-sinepi-maitsestamata jogurti kastmega.
Allikas: ajakiri Oma maitse
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar