kolmapäev, 6. juuli 2011

Piparmündine maasika-toorjuustukook

Vaja läheb:
320 g küpsiseid
100 g võid
natukene tumedat siirupit

Vahele:
maasikaid

Piparmündi-toorjuustu kiht:
2 suurt peotäit värskeid piparmündilehti
1 tl riivitud sidrunikoort
1 spl sidrunimahla
340 g toorjuustu
100 g maitsestamata jogurtit
suhkrut vastavalt maitsele
3 želatiinilehte

Valmistamine:
Purusta küpsised, lisa sulatatud või ja siirup, sega ühtlaseks ning suru 26 cm läbimõõduga vormi.

Tükelda maasikad ning lao ühtlase kihina koogipõhjale, seejärel pane vorm külma.

Toorjuustukreemi valmistamiseks sega piparmündilehed sidrunikoore ja sidrunimahlaga, purusta saumikseriga nii peeneks kui saad. Suru saadud mass läbi sõela. Sõelutud piparmündipüreee sega kokku toorjuustuga ja maitsestamata jogurtiga. Lisa suhkrut maitse järgi. Lase želatiinilehtedel mõned minutid külmas vees seista, pigista kergelt kuivemaks ja soojenda potis, kuni želatiin sulab. Lisa pidevalt segades toorjuustu segu sisse. Vala kreem vormi ja lase külmkapis vähemalt 4 tundi kuni üleöö seista.

Serveeri maasikate ja šokolaadiga.

Allikas: Blogi "What a wonderful world!"

1 kommentaar:

  1. Päris mitmes üritus kommenteerimiseks (lugemine läks juba sassi!
    Ühesõnaga kook oli väga väga väga nämma:) aga minu jaoks jätkuvalt liiga keeruline. Palun lisada siia sama hea kook aga oluliselt lihtsam:P

    VastaKustuta