esmaspäev, 4. aprill 2011

Šnitsel Viini moodi

Vaja läheb: 500 g sea sisefileed; nisujahu; soola ja pipart; 2 muna; rohkelt riivsaia; õli ja võid; viilutatud sidrunit; hakitud peterselli.


Valmistamine: Lõika liha umbes 1 cm suurusteks tükkideks, siis tambi kahe paksu toidukile- või küpetuspaberitüki vahel lihahaamriga õhukeseks, umbes 3-5 mm paksuseks. Võta kolm supitaldrikut. Sega ühes jahu soola ja peenelt jahvatatud pipraga, teises klopi lahti munad, kolmandasse pane riivsai. Kasta õhukesed lihalõigud esmalt hoolikalt jahusse (liigne jahu raputa taldrikusse tagasi), siis lahtiklopitud munasse ja viimaks riivsaia sisse. Paneeritud lihalõigud aseta ühekordse kihina suurele lõikelauale ootama.


Kuumuta pannil keskmisel kuumusel umbes 5 mm paksuselt õli, lisa tükk võid. Prae 3-4 paneeritud lihalõiku korraga, pruunistades neid mõlemalt poolt (selleks kulub umbes 2-3 minutit ühe külje kohta). Lase liigsel rasval köögipaberil nõrguda. Serveerimisel aseta vaagnale sidrunilõike ning puista üle hakitud peterselliga.


Allikas: Nami-nami kokaraamat

1 kommentaar:

  1. Mari, nii tore lugeda, et Sa midagi Nami-Nami kokaraamatust tegid :)

    VastaKustuta